Egy újszerű, környezetvédelmi és szociális célokat előtérbe helyező banki szolgáltatással kapcsolatban szervez piackutatást a Cognative Kft., a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért Egyesület megbízásából. Mivel ezt a kezdeményezést civil projektek jövőbeni finanszírozásának szempontjából a NIOK Alapítvány is fontosnak tartja, ezért egy együttműködés keretében résztvesz a civil közvéleménykutatás lebonyolításában.


A kutatásban számos civil szervezet támogatója, aktivistája, vezetője, illetve vállalkozás tulajdonosa, vezetője kapott felkérést. Természetesen kutatásunk annál értékesebb, minél több válasz értékelése alapján készítjük el elemzésünket, ezért nagyon fontos számunkra az Ön közreműködése. Ha van rá néhány perce, akkor a lenti linkre kattintva Ön is könnyen kitöltheti a kérdőívet.
A kérdőív kitöltése egyszerű, az esetek többségében a megadott válaszlehetőségek közül kell kiválasztani azt az egyet, amelyik a válaszadó véleményét leginkább kifejezi. Bizonyos kérdések esetében több választ is megjelölhető, ezt a kérdések mellett külön jelezzük.
A kutatásban nincsenek jó vagy rossz válaszok, csak a válaszadó őszinte véleménye számít, ez a legfontosabb.
kérdőív:
http://qnr.cognative.hu/sod/start.survey
Köszönjük a közreműködését!
Ha bármi kérdése vagy problémája van a
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen várjuk a megkereséseket.

Tisztelettel:

   Gergely Ferenc                               Kapitány Ákos
Ügyvezető igazgató                           Programfelelős
    Cognative Kft.               Tanácsadók a Fenntartható FejlődésértA Tanácsadók a Fenntartható Fejlõdésért nevû civil szervezet olyan új bank létrehozását tervezi, amely környezetvédelmi és szociális célokat fog finanszírozni és üzletpolitikájában szigorú etikai elveket követ majd. A leendõ pénzintézet nem fog olyan tevékenységet folytatni, amely kapcsolatba hozható kizsákmányoló vagy környezetszennyezõ iparágakkal, még akkor sem, ha ezáltal sokkal nagyobb bevételhez jutna. Tevékenységével a fenntartható fejlõdést szolgáló kezdeményezéseket támogatja, mint pl. a biogazdálkodás, megújuló energia beruházások fejlesztése, civil projektek hitelezése. A tervek szerint a bank lakossági és vállalati szolgáltatásokat egyaránt nyújt majd oly módon, hogy mûködése teljesen átlátható legyen, így bárki információt kaphat arról, hogy a pénze hova kerül.

A leendõ bank filozófiája az, hogy helyi pénzekbõl erõsítse a helyi, fenntartható gazdaságokat, melyek helyben teremtenek munkahelyet és helyi fogyasztókat céloznak meg, ezáltal csökkenthetõ a környezeti terhelés és egy egészségesebb helyi társadalom jöhet létre. A tervek szerint a bank a piaci átlagnál drágábban adja majd szolgáltatásait, de cserébe garantálja, hogy az emberek pénzét csak jó célokra fordítja és ezáltal hosszú távon plusz elõnyökhöz juttatja õket. Az átláthatóságot és a bank függetlenségét biztosítja az is, hogy az embereknek lehetõségük lesz tulajdonrészt is vásárolni benne.