A Magyar Biokultúra Szövetség partnerként vesz részt a HORTIS program, két éves projektjében. Célunk, hogy azrdeklődők megismerjék az ökológiai gazdálkodás előírásaival összhangban lévő kertművelés gyakorlatát is. A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának Zöldség- és Gombatermesztési Tanszéke és a Magyar Biokultúra Szövetség egy 2013. áprilisában induló tanfolyamot hirdet, melyet az EU életfogytig tartó tanulás témakörében elnyert pályázat (Lifelong Learning Program - HORTIS- Horticulture in Towns for Inclusion and Socialisation, 526476-LLP-1-2012-1-IT-GRUNDTVIG-GMP) alapján az Európai Unió támogat.
 
A pályázat lehetőséget nyújt egy 80 órás ingyenes oktatáson való részvételhez mindazoknak, akik városi közösségi kertek beindításán fáradoznak, illetve a szervezői munkában aktívan részt vállalnak. A pályázat keretében kertészeti és termesztési tapasztalatokat, gyakorlati fogásokat sajátíthatnak el a részvevők, akiket a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának oktatói, illetve a Magyar Biokultúra Szövetség megbízottjai oktatnak majd.
 
A képzés végén a hallgatók olyan tudással gyarapodnak, mely a kert kialakításához, fenntartásához, illetve gondnoki ügyviteléhez adhat segítséget. Tudásukat továbbadva a közösségük tagjainak, a kertjük fejlődését és hosszú távú fenntarthatóságát segítik. A teljesen térítésmentes oktatás időpontjáról és a jelentkezés feltételeiről később adunk tájékoztatást.
 
Amennyiben részt venne ezen az ingyenes képzésen, további információkat az alábbi elérhetőségeken kérhet:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06 1/214-7005.
 
Gelencsér Margit, Sarkadi Flóra
program koordinátorok 
 
Forrás: www.biokultura.org