2012. március 31. szombat, Árpád napján

Kirándulás a Ziribárra: Találkozó: Pilisszántón a falu fő utcáján található Magyar nemzeti értékek boltjánál (Kossuth L. u.65) 10.00-kor.
A túrán mindenki csak a saját felelősségére vehet részt, az időjárásnak megfelelő túraöltözetben és cipőben!
Előadás:
"Szent-Pál, Dorottya és a Sárkány", a belső győzelem útja a Pilisen és a Börzsönyön át.
A pilisszántói Töviskereszt ábrája szimbolikájával, 14 konkrét pontot kijelölő jelenlétével, a hegységben rávezetett több, a Pilist már meghaladó titokra és jelenségre.
Mi a Sárkány? Milyen helyek és zarándokútvonalak jelzik a Pilisben a Sárkány jelenlétét? Hogyan teljesedik ki a "sárkányság" a Börzsönyben? Milyen helyek jelölik ki a Kárpát-medence legnagyobb Szent-György keresztjét? Mit küzdött le Szent Mihály és Szent György? Hogyan jelenik meg a Börzsönyben a Kígyó, az ősi Vádló, a Sátán, az Ördög, a Sárkány és milyen szereppel bír? A Pálosok újabb titkai... /mert minderről tudtak.../
Ki Dorottya? Milyen pontot jelöl ki (pont Szent-Pállal, az elfelejtett szakrális központtal szemben, melyre a pilisi Töviskereszt mutat) a Dorottya-hegy az Észak-Börzsönyben? Mit keres az ikrekkel várandós Boldogasszony a Börzsöny tetején? Milyen összefüggések teljesednek ki Szent-Pál és a Pilis, Dorottya és a Börzsöny viszonyában?
Mit jelent az, ha egy hely SZENT? A szakrális geográfia jelentése és lényege.
Ebben a rendszerben hol helyezkedik el Drégely vára és miért küzdött Szondy György mindhalálig? A magyar történelem egyik legmegrendítőbb eseményének részletei és konzekvenciái.
Helyszín: Pilisszántó Kultúrház Kezdete: 15 óra.

Lehet csak a kirándulásra, vagy csak az előadásra is jönni!
A kirándulással egybekötött előadás hozzájárulása 600.-FT + 1.000.-FT.
A kirándulásra gépkocsival érkezőket kérjük, amennyiben lehetőségük van szabad hely felajánlására, azt a gyalogosok részére a www.egipatrona.hu honlapon a Telekocsi menüpontban tegyék meg. A busszal, ill. gyalog érkezők ott jelentkezhetnek gépkocsiba szabad helyre.
Az esetleges változásokat kérjük figyelemmel kísérni a programokban a www.egipatrona.hu internetes oldalon, vagy a Magyar Nemzeti Értékek Boltjában!
Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 06-30/648-3543